anonimitás” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 4

Szűts Zoltán

médiakutató

Harc az internetes zaklatás ellen

2016. március 10.

Virágot szeretnék ültetni erkélyládába a gangra. Mivel tapasztalatlan kertész vagyok, az ismeretszerzés jól bevált formájához fordulok. Guglizni kezdek a témában. A közösség, a többi felhasználó tapasztalatára vagyok kíváncsi. Azt remélem, megtudhatom, melyik növény bírja a közvetlen napfényt vagy éppen a szárazságot. Csalódnom kell. A virágokról szóló fórumokban már a második bejegyzés után egymásnak ugranak a felhasználók. Névtelenül vagy álnéven. Hasonló a helyzet a Facebookon is.

Teljes cikk

Marton Árpád

író, újságíró

A net nem harap

2016. április 25.

Hatéves kisfiú leharapott füle, fagyasztott csemegekukoricában tartósítva. A sokkoló képek a homokozó gyerekre rátámadó harci kutyáról szóló beszámolókból valók. A gondviselés és az orvostudomány a jelek szerint megmentette a kis sebesültet az életre szóló csonkaságtól. A lelki traumák feldolgozhatóságáról egyelőre hallgat a fáma. Ami azonban az ügyben a leginkább hátborzongató: a közösségi fórumokon és a félhivatalos állatvédő szervezeteknél új lángra kapott a bestiális házikedvenc jövőjéről folytatott, parttalan vita.

Teljes cikk

Marton Árpád

író, újságíró

Kameraláz

2016. szeptember 21.

Faramuci kázus tartja lázban a fórumozók becsületbíróságát: az egyik valóságshow fölfedezettjéről bebizonyosodott, hogy korábban még keményebb műfajban tette magát hasznossá a köz legnagyobb gyönyörűségére. Az illető a hírek szerint szánja-bánja az ifjúkori botlást, amelynek ellenében nem megvetendő summa ütötte a - markát. Mik vannak, az ember majd belé nem pirul – csóválják fejüket a net anonim ítéletmondói. Csakhogy az erkölcsrendészeti szőrszálhasogatás felett a képmutatás és a kéjes borzongás szelleme lebeg.

Teljes cikk

Marton Árpád

író, újságíró

Amit a net sem tud

2016. október 31.

- az nem is létezik – folytatnánk önkéntelenül a neves enciklopédia egykori reklámszlogenjével. Egyébként is: folyton amiatt sopánkodunk, hogy az internet nem ismer titkot, intimitást, hogy az információ hálói széltében-hosszában befonják életünket, ránk tekerednek, fojtogatnak. Reménykeltő fölfedezésre jutottam: vannak kivételek! Van, ami a mindentudó világháló számára is földeríthetetlen. Van menekvés. Legalábbis addig, míg fény nem derül arra, ki is Fausta Truffa.

Teljes cikk