hollywood” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 3

Szűts Zoltán

médiakutató

A császár új ruhája

2016. november 09.

Hamarosan a magyar mozik is vetítik A nagy fal című alkotást Zhang Yimou rendezésében és Matt Damon főszereplésével. A mű tartalmában igazán nem tesz hozzá újat az eddigi, emberek a világot elpusztító szörnyek ellen típusú filmek kvantumához, azonban annál látványosabbnak ígérkezik. Az alternatív múltban játszódó mozi illeszkedik a korábbi sablonhoz, a messze földről érkezett tapasztalt, ám kiégett harcos végül akaratlanul is a világot kényszerül megmenteni, most éppen a Nagy falon igyekszik visszaverni a szörnyek támadását. Röpködő harcosok, óriási tűzgolyók és soha nem látott, félelmetes szörnyek. Tipikus hollywoodi szuperprodukció. Pontosan. Csak éppen már nem amerikai.

A kép forrása

Teljes cikk

Marton Árpád

író, újságíró

Leden világosság!

2016. december 09.

Olcsó lett a fény. Szinte észrevétlenül. Ami egykor vágyva vágyott kincs volt, lelket melengető reménysugár, mára dömpingáruvá alacsonyodott le. Korunk ellentmondásosságát aligha fejezhetné ki találóbb metafora, mint ez: „fényszennyezés”. Ami – lássuk be – hajmeresztő abszurditás. Zuhatagokban omlik ránk a fény – külsőleg világosságban járunk.

A kép forrása

Teljes cikk

Szigeti László

szerkesztő-újságíró

Virtuális boncasztalon összerakott sztárok

2017. január 19.

Aki szereti a filmeket, egy-egy kedvenc színésze halálakor biztos szomorkodott már azon, milyen kár, hogy már nem láthatja az illetőt neki való friss szerepekben, virtuális randevúiknak többé nem lesznek újabb alkalmaik. De ahogy robogunk technikai civilizációnk igencsak gyors forgalmú pályáin, egyre közelebb álmodhatjuk magunkat e „problémánk” felszámolásához.

Teljes cikk