m4” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 3

Sergő Z. András

szerkesztő, filmkritikus

Ami a képcsövön kifér

2016. június 08.

„Békeidőben nincs még egy olyan esemény, ami annyi érzelmet tudna kiváltani emberekből, mint egy labdarúgó világverseny” – foglalta össze frappánsan a helyzetet néhány évvel ezelőtt a világbajnoki döntő közvetítésén Hajdu B. István. Nem csoda hát, ha az esemény mind több és több részletét követi nyomon a sajtó; az elmúlt néhány világ- és Európa-bajnokság azonban már nem csak az írott, valamint a rádiós és televíziós platformon, hanem az interneten is jelen volt. Nincs ez máshogy június 10. – július 10. között Franciaországban sem.

Teljes cikk

Szűts Zoltán

médiakutató

Szabad-e szurkolni? Az EB szereplés margójára

2016. július 01.

Focilázban égnek a magyarok Budapesttől Székelyudvarhelyig, Győrtől Nagybecskerekig. Annak a magyar válogatottnak szurkolnak, mely az idei Európa Bajnokságon parádés teljesítményt nyújtott. A csapatkörben látottak alapján elmondhatjuk, a játékosok szereplése óriási siker volt. De nem csak a játékosoké, hanem az idegenben a csapatot buzdító, majd a Hősök terén hazatértük után a fiúkat éljenző szurkolóké és tévés közvetítőké is.

Teljes cikk

Riói hullámvasút: még többet!

2016. augusztus 12.

Daru Gábor

stratégiai vezető, Duna Médiaszolgáltató

Soha még ennyi élő interjú az olimpiai számokat követően, soha még ennyi nyilatkozat közvetlenül a verseny után, mint a 31. nyári olimpiai játékokon az M4 képernyőjén. A magyar sportolók izzadva, lihegve elmondott értékelései, az azok mögött felsejlő küzdelmek, a versenyt kísérő izgalmak, félelmek, örömök és az edzők, stábtagok megszólalásai soha még nem hozták ennyire közel a nézőkhöz a magyar sportolók generációit. A fiatal magyar sportolókat ennyire „itt és most”, premier plánban, ennyire gyorsan, a medencéből kiugorva, a pástról lelépve hallani nyilatkozni azoknak is nagy élmény, akik csak a fontos versenyszámok előtt kapcsolódnak be a közvetítésbe, vagy utólag online csatlakoznak be.

Teljes cikk