magyarfilm” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 3

Sergő Z. András

szerkesztő, filmkritikus

Memo - új tévéfilm premier

2016. október 18.

Amnézia és hipermnézia – az ellentétes dolgokat mindig szerette a film műfaja. Az öregkori emlékezetkiesés és a természetfeletti módon kiemelkedően jó emlékezőtehetség szembeállítása adja a motorját Tasnádi István Memo című tévéfilmjének, amit szombaton főműsoridőben láthattunk a Dunán. Az igaz történet alapján készült, '80-as években játszódó film Lengyel Tamás és Haumann Péter főszereplésével mindenképpen figyelmet érdemel.

 

Teljes cikk

Sergő Z. András

szerkesztő, filmkritikus

Újjászületett a magyar háborús film – Szürke senkik a Duna műsorán

2016. december 14.

Örök igazság: ahhoz, hogy igazán jól meg tudd csinálni nagyban, ki kell próbálnod előbb kicsiben. Kovács István elsőfilmes rendező pontosan ezt tette. Idegen föld című háborús kisjátékfilmjét megerősítette, így nem túlzás azt állítani, hogy a Szürke senkik a magyar háborús film műfaját újította meg. Köbli Norbert forgatókönyvében öt férfi keresi az ellenség táborát a nagy háborúban és péntek este a Duna műsorán.

Teljes cikk

Sergő Z. András

szerkesztő, filmkritikus

Nemzeti Kincsem

2017. március 24.

A Kincsem kétségtelen, az elmúlt évtizedek legsikeresebb magyar filmje lesz, ami áttörhet gátakat, és amiről a lépcsőházban is beszélnek már most. Minden szerencsés csillagzat alatt született: egy legendák ködébe burkolódzó ló, ami szintén jókor volt jó helyen. Minden idők legnagyobb költségvetésű magyar filmje biztos kezekben, egy olyan korban, amikor évek óta ismét a nagy dobást várjuk. A legszebb az egészben pedig az, hogy a látvány és a hollywoodi befejezés mellé tényleg kapunk dramaturgiai bravúrt is.

Teljes cikk