netflix” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 3

A minőség már nem csak az elit kiváltsága

2015. május 20.

Daru Gábor

stratégiai vezető, Duna Médiaszolgáltató

Az idei Média Hungary sok tanulsága mellett azt is megmutatta, hogy a globális médiaipari félelmek – lásd. Netflix-őrület – csak fél év – egy év késéssel gyűrűznek be Magyarországra, és nálunk ugyanúgy nincsenek ötletek arra nézve, hogy mit kellene és lehetne tenni. Most még a nemzetközi médiakonszernek lokális leágazásai és a közép-európai terjesztésben működő kiscsatorna-családok is jól elvannak az aprózódó piacon a tavaly végre növekvő reklámbevétellel.

A közvélekedéstől eltérően a Netflix- és a Hulu-szerű jelenségek nem amiatt jelentenek majd kihívást, hogy egy új online szereplő majd hirtelen bedarálja a broadcast piac egészét. Ha megnézzük, hogy mit kínálnak az új szereplők, az látszik, hogy nagyjából egyféle termékkel tudnak nyerni. De azzal nagyon: jó minőségű sorozatokkal. A sorozatokról néhány tematikus csatornát kivéve szinte egyik szereplő sem tud lemondani, a nagy szórakoztató és a vegyes kínálatú általános csatornák biztos nem. Úgy tűnik, elsősorban őket fogja megszorongatni az online óriás (a globális kábelcsatornák csak később és lassabban kerülnek terítékre.)

Teljes cikk

Szűts Zoltán

médiakutató

Az átlag torrentező és a Netflix esete

2016. január 15.

A legnagyobb streaming szolgáltató, a Netflix január 6-ától már hivatalosan is elérhető Magyarországon. Sejteni lehetett, hogy az amerikai óriás egyszer majd megjelenik a közép-európai piacon. Nem lehetett tudni azonban, hogy mikor teszi lehetővé a magyar nézők számára is, hogy több tucat sorozat és több száz film közül válogassanak.

Teljes cikk

Sergő Z. András

szerkesztő, filmkritikus

Nem úgy nézünk ma már tévét

2016. szeptember 01.

Noha nem ez az egyetlen, az online sorozat fogalmával mára bőven egybeforrt a Netflix. A ma már csak internetes sugárzásra szánt filmeket gyártó filmstúdió alapvetően meghatározta a netes filmnézési szokásokat. Zászlóshajója, a Kártyavár idén ősszel eléri a hazai közmédiát is, s ez jó alkalom a trendek rövid áttekintésére.

Teljes cikk