oktatás” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 3

Szűts Zoltán

médiakutató

Az M5 viheti sikerre az e-learninget!

2016. május 09.

Szeptembertől újra bővül az MTVA portfóliója, indul az M5 műsora. Az új tematikus közszolgálati csatorna profilja az ismeretterjesztés, oktatás és kultúra lesz. A csatorna indulása felveti a lehetőségét egy országos, e-learning rendszer kiépítésének. A tudományos ismereteket átadó műsoroknak egy saját internetes kurzusáról van szó, ahol további tartalmakat, belinkelt videókat, teszteket lehetne elérni. Mindez két nagyon fontos célt szolgálna: segítené az ismeretek bevésődését, és támogatná az e-learning rendszerek elterjedését országos szinten, ami fontos versenyelőnyt hozhatna a magyar oktatásnak.

Teljes cikk

Marton Árpád

író, újságíró

A digitális demencia

2016. augusztus 06.

Minden korszaknak megvannak a maga hívószavai, jelmondatai, szlogenjei. Eszmék, amelyek köré az emberiség egy egész életszakasza szerveződik minden lelkesedésével, tenniakarásával és csalódásával. Ha a középkori ember számára a túlvilág jelentette a mértéket, a reneszánsz a látható, tapintható, érzéki lét örömét tűzte zászlajára. A tizennyolcadik század számára ilyen alapeszme volt az ész hatalmába vetett hit. A tizenkilencedik két vezércsillaga: szabadság és nemzet. A huszadik egyebek közt a haladást, a relativitást és az irracionálist kultiválta. Kietlen századunk egyik kedvence a digitális kompetencia.

Teljes cikk

Szűts Zoltán

médiakutató

Segít a média coach!

2017. március 16.

Egy tizenéves ismerősöm örömmel újságolta, hogy az interneten megnyerte a legújabb iPhone-t, pedig még rossz választ is adott a kérdésre, hogy melyik telefont látja a képen. Öröme azonban rövid ideig tartott, mert jelentős összegeket kezdtek el levonni a számlájáról. Az új telefon meg sehol. Sehogy sem tudott rájönni, hogy szüntesse meg ezt az állapotot, és segítséget kért. De nem csak csalások áldozatai lesznek azok, akik vakon bíznak az online tartalmakban. Önkéntelenül is olyan dolgokat osztanak meg magukról, melyekkel mások visszaélhetnek. Az internet elterjedése előtt csak a média tartalmak befogadása volt kihívás, de most a tartalomlétrehozással kapcsolatos kérdéseket is meg kell vitatni. Ezért van szükség média coach-okra.

A kép forrása

Teljes cikk