olimpia” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 4

Sergő Z. András

szerkesztő, filmkritikus

M4 Sport – egész évben ünnep

2016. július 25.

Még csecsemőkorban van, de már elérte eddigi legnagyobb sikerét. Az európa-bajnoki nézettségi csúcsok igazi határkőnek számítottak a tavaly nyár óta futó m4sport csatornának, aminek indításával több sportműsor kerülhetett közszolgálati képernyőre szélesebb spektrumban. Az 1 éves évforduló kapcsán nézzük meg kicsit közelebbről, hogyan változott a hazai sportfogyasztás.

Teljes cikk

Riói hullámvasút: még többet!

2016. augusztus 12.

Daru Gábor

stratégiai vezető, Duna Médiaszolgáltató

Soha még ennyi élő interjú az olimpiai számokat követően, soha még ennyi nyilatkozat közvetlenül a verseny után, mint a 31. nyári olimpiai játékokon az M4 képernyőjén. A magyar sportolók izzadva, lihegve elmondott értékelései, az azok mögött felsejlő küzdelmek, a versenyt kísérő izgalmak, félelmek, örömök és az edzők, stábtagok megszólalásai soha még nem hozták ennyire közel a nézőkhöz a magyar sportolók generációit. A fiatal magyar sportolókat ennyire „itt és most”, premier plánban, ennyire gyorsan, a medencéből kiugorva, a pástról lelépve hallani nyilatkozni azoknak is nagy élmény, akik csak a fontos versenyszámok előtt kapcsolódnak be a közvetítésbe, vagy utólag online csatlakoznak be.

Teljes cikk

Szűts Zoltán

médiakutató

Médiahack, internethuszárok, sajtburesz

2016. augusztus 21.

A riói olimpián szereplő magyar sportolók nagy örömöt szereztek nekünk nézőknek és itthonról – határokon belüli és külhoni magyaroknak. Nem csak érmeikkel, eredménye-ikkel, de a nyilatkozataikat nézve nyugodtan kijelenthetjük, hogy szerénységükkel és lelkesedésükkel is meghálálták a nézők biztatását, az újságírók munkáját. Mert tele volt sportolóinkkal a közmédia és az online portálok is folyamatosan beszámoltak az eredményekről. A sikerek mellett úgy gondolom, hogy néhány szignifikáns médiajelenség miatt is emlékezetes marad a 2016-os olimpia. Most ezeket veszem sorra.

 

Teljes cikk

Marton Árpád

író, újságíró

A Sztár-tonik

2016. augusztus 22.

Ugyancsak kutyaszorítóban lehet a sztárvilág, ha már nekem kell a védelmükre kelnem, de lám: ez a perc is beköszöntött. Aggódom a sztárokért.

Teljes cikk