onlineújságírás” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 2

Szűts Zoltán

médiakutató

Felnőttkorba léphet az online újságírás (nem kér többé zsebpénzt)

2015. szeptember 20.

Szeptember 29-én és 30-án tartják Siófokon az idei Internet Hungary konferenciát, így nagy aktualitása van annak, hogy elemezzük az online újságírás jelenlegi állapotát és lehetséges jövőjét. Pár évvel ezelőtt a vita alapvetően a nyomtatott és elektronikus, illetve az online médiumok szembenállásáról szólt. Korábban gyakran vetélytársnak tekintették a nyomtatott és online újságokat. Nap, mint nap elhangzottak azon, alapvetően jogos vádak, hogy az online környezetben nincs fizetési hajlandóság.

Először a vádakra válaszolnék, kérdésekkel: mikor fizettünk utoljára hírekért az interneten? És mikor vettünk el napilapot az újságos standról úgy, hogy nem fizettünk érte? Mindkét kérdésre soha a válasz. Ennek több oka is van. Úgy gondoljuk, hogy az online környezetben minden ingyenes (sokáig, az internet hőskorában így is volt), egy nyomtatott újságért viszont fizetni szokás.

Teljes cikk

Szűts Zoltán

médiakutató

Csak a tehetség számít!

2016. június 02.

Rendkívül sikeres volt a május 27-én, a DUE Médiahálózat által szervezett 23. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál, melynek a Várkert Bazár rendezvénycsarnoka adott helyet. A közönségtalálkozók mellett pódiumbeszélgetések és előadások hangzottak el, de a rendezvény ereje a fiatal újságírók találkozásában rejlett. A pezsgő légkör megerősített mindenkit: a valódi újságíró elkötelezett, hivatástudata van, és az internetes újságírás és videóbloggerek korában is egy dolog számít igazán: a tehetség.

Teljes cikk