párizs” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 2

Marton Árpád

író, újságíró

Cafe de Paris, avagy nem vagyok dzsihádista

2015. november 20.

Ezen az alapon pedig joggal várom, hogy tiszteletben tartsák személyiségi és információs jogaimat. Másfelől ellenben azt is, hogy az e célra létesült szervezetek – rendfenntartó erők, bűnmegelőző szervek, összességében a demokratikus állam rendszere – megoltalmazzanak a pusztító erőktől. Gondolatoktól, szavaktól, cselekedetektől és mulasztásoktól.

Teljes cikk

Szűts Zoltán

médiakutató

A közösségi média eltérítése, avagy a megtévesztés hálójában

2015. november 27.

Azt hiszem, senki sem vádolhat azzal, hogy ne szeretném a közösségi médiát és ne emelném ki, dicsérném az előnyeit. Hogy ne áradoznék arról, miszerint végre megszólalási lehetőséget ad a mindennapi felhasználóknak. Hogy arról is tudósít, amiről a szerkesztett elektronikus és nyomtatott médiumok nem. Hogy a civil újságírók mindenhol ott vannak, és pillanatok alatt tudósítanak Facebookon és Twitteren az eseményekről. Hogy a szolidaritás és a segítség platformja lehet. De.

közösségi média kétélű fegyver, ugyanis nem csak a szolidaritás, de a megtévesztés, vagy, ami rosszabb, az uszítás és ezzel végső soron a pusztítás eszközévé is válhat.A párizsi terrortámadás után megfigyelhető volt, ahogyan elkezdődik az álhírek és megtévesztő információk futótűzszerű terjedése, a közösségi média eltérítése.

Teljes cikk