poszt” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 3

Ókovács Szilveszter

a Magyar Állami Operaház főigazgatója

POSZT fesztam, avagy kiballagásom története

2015. június 20.

Mert természetesen nem kirohanás volt, se verbálisan, se fizikálisan.

Történt pedig, hogy a XV. Pécsi Országos Színházi Találkozón az újvidéki magyar társulat Katona József Bánk bánkját ígérte a színlapon. A kommentárt a mindenkori válogató és javasló írja, abban sem volt semmi, amely ne arra utalt volna: egyik nagy nemzeti drámánk hangzik el.

Teljes cikk

Szűts Zoltán

médiakutató

Barátod a nagymamád a Facebookon?

2016. április 04.

A Facebook megjelenése előtt a fiatalok kínos pillanatokat leginkább akkor véltek átélni, amikor szüleik a tanítás után várták vagy osztálykirándulás előtt búcsúztatták őket. Féltve őrzött titkaik alapvetően akkor kerültek napvilágra, amikor szüleik és nagyszülei beleolvastak naplójukba, vagy elkapták őket, ahogy este 10 helyett fél 11-kor érnek haza. Ennek a kiszámíthatóságnak azonban vége. Ma, amikor a Facebookon barátod már a nagymamád, számos meglepetés érheti mindkét felet.

Teljes cikk

Szűts Zoltán

médiakutató

Vigyázzunk egymásra!

2016. június 20.

A legnagyobb közösségi oldal már jó ideje népszerű kommunikációs csatorna, ahol han-gulatunknak megfelelően posztolhatunk üzeneteket, melyeket sokan látnak. Ha úgy tet-szik, a Facebookon az én nyilvánossága jelenik meg, hiszen bárki hangot adhat örömé-nek, felháborodottságának, szomorúságának, vagy éppen mély bánatának. De talán ép-pen azért, mert ez a felület olyan könnyen írható, és mivel sokan pillanatnyi hangula-tuknak, kedvüknek megfelelően posztolnak, nem vesszük észre a másik valós segélykiál-tásait. Pedig mostantól maga a Facebook is meg akarja előzni az öngyilkosságokat.

Teljes cikk