reklám” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 4

Godzilla hisz a marketingben – Internet Hungary 2015

2015. szeptember 30.

Daru Gábor

stratégiai vezető, Duna Médiaszolgáltató

Magyarország legnagyobb és legjobban szervezett internetes konferenciája nem a szakmai bölcsességekről akar szólni, hanem a gyakorlati tapasztalatokról.

Ami 20 éve a reklámpszichológia volt, az ma a neuromarketing. Az idegtudomány és a közgazdaságtan összekapcsolása nem újkeletű dolog, de az igen, hogy az egyes termékeknek az emberi szervezetre gyakorolt hatásával külön al-tudományág foglalkozik (Consumer Neuroscience).

Teljes cikk

Szűts Zoltán

médiakutató

Reklám, te drága! Az 50. Super Bowl tanulságai

2016. február 10.

Február 7-én este az amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2015-2016-os szezonjának döntőjében a Denver Broncos csapott össze a Carolina Panthers-szel. Az évtizedek óta bevett forgatókönyv szerint az Egyesült Államokban ilyenkor kiürülnek az utcák. Most vasárnap este is mindenki (mintegy 120 millió ember) az 50. Super Bowl-t nézte. Vagy legalábbis ezt mondta az ismerőseinek. De közben nem is annyira a játékra, mint a szünetek és időkérések alatti reklámokra volt kíváncsi, melyek darabja 5 millió dollárba került. 1,5 milliárd forint 30 másodpercért. Kimondhatjuk, az egész Super Bowl jelenség arról szól, hogy mely brandek vásárolják meg (idén éppen a CBS-től) a méregdrága belépőt a sporteseménynek álcázott világhírű médiacirkuszba.

Teljes cikk

Marton Árpád

író, újságíró

A bekapcsolva hagyott mikrofon: Rádió XY

2016. június 06.

Nagyközségi idill: a focipályát félig betakarja a lakodalmas sátor, alatta szorgosan kanalaz a falu apraja-nagyja. A sátrat a községháza nyerte uniós pályázat útján. Tarhonyás krumpli a képviselői keretből került, volt dolguk a közfoglalkoztatottaknak. Gyereknapot ül a falu. Az ebéd elmélyült csöndjét csak a hangszórók döreje veri föl: a szomszédos nagyváros piacvezető kereskedelmi rádiójából szakadatlan zengnek a tucc-tuccmuzsikák meg az akciós hirdetések. Igaz, a nemrégiben nyílt alakformáló stúdió reklámját félidőben lekeverik: a jegyző fröccsízű hangja épp most adja tudtunkra, hogy a polgármester elindult a szomszéd településről kétszáz adag ingyenfagylalttal. A csenevész platánfa árnyékában meglebbenti a szél a törökmézárus ponyváját.

Teljes cikk

Marton Árpád

író, újságíró

A webáru-láz

2016. október 25.

Fölvezeté pedig akkoron egy magas hegyre, amelynek Internet vala a neve, és körültekintvén megmutatá őneki a világnak minden gazdagságát és minden csábítását, és kiteríte ama virtuális nagy hegy szakadéka fölé egy hatalmas hálót, amely nevezteték világhálónak, és mondá: ugorj!

Teljes cikk