sport” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 4

Szigeti László

szerkesztő-újságíró

Új idők focija: végjáték?

2016. június 04.

Azt már a gyermekkoromnak is teret adó hetvenes években megtanultam, hogy a bunda nem csak egy szőrös meleg kabátot jelent, s legalább Puskás Öcsi vallomása óta az Aranycsapat tagjaival kapcsolatban is közhelyszámba megy, hogy nem pusztán a dicsőségüket hozták át a magyar határon külföldi vendégszerepléseikről. De azért e lehangoló értesülések birtokában is felér egy-egy fejberúgással, amikor újra meg újra arról hallhatunk, hogy a sport világában s különösen is a foci univerzumában a cselezések legnagyobb része a pályán kívül zajlik, és az effélében nem sok örömük van az egyre kevésbé lelkes szurkolóknak. Novák Tamás rendező legújabb dokumentumfilmjében, melyet gyakorlott oknyomozó kolléganőjével, Skrabski Fruzsinával és Gazdag Józseffel közösen készített, most felzárkóztat minket a futball sötét oldalára vonatkozó ismeretekből.

Teljes cikk

Sergő Z. András

szerkesztő, filmkritikus

Ami a képcsövön kifér

2016. június 08.

„Békeidőben nincs még egy olyan esemény, ami annyi érzelmet tudna kiváltani emberekből, mint egy labdarúgó világverseny” – foglalta össze frappánsan a helyzetet néhány évvel ezelőtt a világbajnoki döntő közvetítésén Hajdu B. István. Nem csoda hát, ha az esemény mind több és több részletét követi nyomon a sajtó; az elmúlt néhány világ- és Európa-bajnokság azonban már nem csak az írott, valamint a rádiós és televíziós platformon, hanem az interneten is jelen volt. Nincs ez máshogy június 10. – július 10. között Franciaországban sem.

Teljes cikk

Sergő Z. András

szerkesztő, filmkritikus

M4 Sport – egész évben ünnep

2016. július 25.

Még csecsemőkorban van, de már elérte eddigi legnagyobb sikerét. Az európa-bajnoki nézettségi csúcsok igazi határkőnek számítottak a tavaly nyár óta futó m4sport csatornának, aminek indításával több sportműsor kerülhetett közszolgálati képernyőre szélesebb spektrumban. Az 1 éves évforduló kapcsán nézzük meg kicsit közelebbről, hogyan változott a hazai sportfogyasztás.

Teljes cikk

Sergő Z. András

szerkesztő, filmkritikus

Magukat győzték le - a paralimpia csodája

2016. szeptember 18.

„A legfontosabb dolog az olimpiai játékokban nem a győzelem, hanem a részvétel, hasonlóan az élethez: nem a diadal, az igyekezet a fontosabb. A legalapvetőbb dolog nem az, hogy legyőzd társaid, hanem, hogy küzdj jól" – írja az olimpiai eskü szövege, és merő közhelypuffogtatásnak tűnhet, ha nem tekintünk a paralimpikonok különleges motivációira. A vasárnap véget ért 15. Paralimpiai Játékok a szokásosnál is több elgondolkodtató momentumot tartalmazott, és ebben nagy szerepe volt az élő közvetítéseknek is.

Teljes cikk