starwars” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 2

Kitől vesszük meg álmainkat?

2015. december 18.

Daru Gábor

stratégiai vezető, Duna Médiaszolgáltató

Ahhoz a generációhoz tartozom, amelyik tizenévesen még jól elvolt az olyan klasszikus írott mítoszokkal, mint a May-indiánregények világa vagy a Verne-univerzum. Aztán egyszer csak minden átmenet nélkül jött az Utazás a hold körül után a Halálcsillag brutális víziója. Mintha két korszak váltotta volna egymást. Persze mi nem változtunk olyan gyorsan, mint a filmek, számunkra a különbség csak annyi volt, hogy azontúl az iskolai szünetekben Skywalkerként kergettük az ellenséges csapatot.

A Star Wars nemcsak azért fontos, mert minden épkézláb gyerek azon nőtt fel a 70-es évek végén, 80-as évek elején (azóta meg folyamatosan, aztán meg a ’90-es években). Beleégett gyerekkorunk belső vetítővásznára, álmainkba, sőt ifjúkorunk eszmélésébe. Amikor kicsik voltunk, alig tizenévesek, ciki volt nem ismerni a filmeket, pár évvel később pedig már röhögtünk azokon a társainkon, akik még mindig a bűvöletében éltek.

Teljes cikk

Szigeti László

szerkesztő-újságíró

Virtuális boncasztalon összerakott sztárok

2017. január 19.

Aki szereti a filmeket, egy-egy kedvenc színésze halálakor biztos szomorkodott már azon, milyen kár, hogy már nem láthatja az illetőt neki való friss szerepekben, virtuális randevúiknak többé nem lesznek újabb alkalmaik. De ahogy robogunk technikai civilizációnk igencsak gyors forgalmú pályáin, egyre közelebb álmodhatjuk magunkat e „problémánk” felszámolásához.

Teljes cikk