tehetségkutatók” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 4

Marton Árpád

író, újságíró

A Sztár-tonik

2016. augusztus 22.

Ugyancsak kutyaszorítóban lehet a sztárvilág, ha már nekem kell a védelmükre kelnem, de lám: ez a perc is beköszöntött. Aggódom a sztárokért.

Teljes cikk

Sergő Z. András

szerkesztő, filmkritikus

Az ő jövőjükről ki gondoskodik?

2016. október 06.

Idén szeptemberben is gőzerővel indultak be a kereskedelmi csatornák saját gyártású műsorai a tehetség és a beköltözés jeligéjére. És noha volt rá bő egy évtizedünk, hogy mindinkább megszokjuk, valahogy túlságosan is sikerült: már magasabban van a kollektív ingerküszöb, mint volt korábban. Valószínűleg ez az oka annak is, hogy újabb és újabb formulákat kell bevezetni.

Teljes cikk

Marton Árpád

író, újságíró

LIZÁK

2016. november 23.

A címben foglalt Lizák egyikét az úgynevezett közösségi oldal parttalan pletykafolyama sodorta elébem. Arról zajlott az ádáz eszmecsere, hány hamis hangot kellene elnéznünk ennek a bizonyos Lizának, tekintetbe véve korát, az elmúlt hetek orvosi problémáit és a lámpalázat, amely szombat este beárnyékolta tündöklését.

A kép forrása

Teljes cikk

Marton Árpád

író, újságíró

A gyermeki csoda

2016. december 24.

Helyesen teszi a köztelevízió, hogy – ringbe szállva a kereskedelmi csatornák tehetségkutatóival – fölkarolta a tényleges kulturális értéket közvetítő műfajok: a komolyzene és a folklór ügyét. Mint az köztudomású, kutyusokkal és gyerekszereplőkkel szinte bármi sikerre vihető, a művészpalánták megismertetése ráadásul egyszerre világít rá kulturális gyökereink fontosságára és a művészeti nevelés identitásképző, közösségteremtő szerepére. Mindazonáltal kísértő, hogy a kiskorú előadók láttán téves következtetésekre jutunk, már ami a művészetet, a tanulást és a kitartó munka fontosságát illeti.

Caravaggio: Jézus születése

Teljes cikk