virtuálisvalóság” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 3

Szűts Zoltán

médiakutató

A Pokémonok már a spájzban vannak!

2016. július 20.

A kettes metrón utazva ma tanúja lehettem annak, ahogy egy kékre festett hajú lány a telefonjával az utasteret körbepásztázva hangosan bosszankodott, miszerint nem talál egyetlenegy Pokémont sem. – A GPS jel hiánya az oka – nyugtatta meg zöldhajú barátnője. De az utóbbi hetekben elkezdődött virtuális lények utáni vadászat nemcsak a geek-eket hozza lázba. Világszerte öltönyös irodisták vesznek ki szabadnapot, hogy minél több figurát kapjanak el, és küldjenek csatába játékos társaik ellen. Sokan pedig életüket is kockáztatják a siker érdekében.

Teljes cikk

Marton Árpád

író, újságíró

Tudathasadás 2.0

2016. szeptember 06.

Azelőtt csak a szelfizőszenvedély szedte áldozatait néhanap. A sajtó ingerküszöbét legalábbis csak itt-ott lépte át, ha önmaguk megörökítésébe belefeledkezett embertársaink áldozatául estek nárcizmusuknak: viaduktokról pottyantak le, szakadékok pereméről hulltak a mélybe. Valamelyik indiai tartományban rendeletet is hoztak a szelfizés féken tartására, annyi turistát ragadott el a halál az öntetszelgés mámorában – halálos bűn a huszonegyedik században. Ám itt van az újabb híradás: immár a Pokémon-agyrém is halállistát nyitott. A virtualitás elevenünkbe vág.

Teljes cikk

Szigeti László

szerkesztő-újságíró

Az vagyok, amit nézek?

2017. február 10.

„Carry each other!” Időről időre belém hasít a U2 „One” című számának e visszhangzó mondata. Az életről. Az egyszeri lehetőségről. Hogy – tetszik vagy nem – összetartozunk. „Hordozzátok egymást!” Különösen akkor villan be, amikor mindennek az ellentétét, lerombolását közvetíti a média.

A kép forrása

Teljes cikk