wikipédia” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 4

Szűts Zoltán

médiakutató

Egy kattintás a világ – 15 éves a Wikipédia

2016. január 21.

Wikipédiára nem hivatkozunk! – mondják szigorúan már az első egyetemi szemináriumokon az oktatók, mert tudják, hogy egyetemisták döntő többsége már az online enciklopédiát is használja ismeretszerzése. De miért is a tiltás?

Teljes cikk

Marton Árpád

író, újságíró

Wikipélda

2016. február 18.

Sátoros ünnepét üli az online ismeretterjesztés demokráciája: jubilál a Wikipédia. Olvasom: nemcsak a gördülékeny ismeretszerzés, de a tudásanyag, a közös kulturális örökség fölötti közösségi kontroll diadala is a sokezres szerzőségű, változáskövető enciklopédia.

Teljes cikk

Szűts Zoltán

médiakutató

Boldog születésnapot, Wikipédia!

2016. július 11.

Július 8-án ünnepelte 13. születésnapját a magyar Wikipédia. A fiatalok és az idősek, a nyugdíjasok és a kamaszok által is kedvelt ingyenes online enciklopédia maga is kamaszkorba lépett tehát. Az elmúlt 13 év impresszív számokat produkált. Több, mint 390 000 szócikk, ebből 500 kiemelt készült el a közösség munkájával. Mind többen férnek ennek köszönve a tudáshoz. Van azonban néhány szempont, melyet ritkán veszünk figyelembe, most azonban, talán kicsit ünneprontó módon foglalkozzunk velük is.

Teljes cikk

Marton Árpád

író, újságíró

Az utolsó olvasó

2016. július 17.

„Az utolsó nyomtatott magyar nyelvű lexikon” – kínálgatja a magyar kiadó a Britannica Enciklopédia tekintélyes kötetfolyamát. Majdnem féláron: talán már szobadíszül sem kellett azoknak, akiknek telnék rá. Újabb hátborzongató lelemény a marketingesek vegykonyhájáról. Legek nélkül semmi sem piacképes – gondolhatják, de a szlogen valódi mondandójával aligha vetettek számot. Ami meglehetősen vészterhes.

Teljes cikk