ygeneráció” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 2

Tévézik-e az Y generáció?

2015. április 01.

“Tévét fiataloknak?! Minek? Ők nem néznek tévét” - hangzik a precíz nézettségi adatokkal és logikus érvekkel alátámasztott válasz médiakutatók szájából. És valóban, a számítógéppel együtt, már a fogyasztói társadalomba belenőtt, épp markáns kapunyitási pánikkal küszködő, mellesleg Pán Péter-szindrómás húszas, korai harmincas éveiket taposó generáció szemében a mágikus doboz már csak egy porosodó relikvia, szüleik avítt szórakozásának bizarr eszköze.

Teljes cikk

Nyugaton a helyzet többé már nem változatlan

2015. augusztus 24.

Az amerikai elnökválasztás közeledtével mind több figyelem irányul arra, hogy milyen a sikeres politikai kommunikáció 2015-ben, és az egyes generációk (baby boom, X, Y, Z) tagjai mely csatornákon keresztül érhetők el és mobilizálhatók hatékonyan. Azonban a sikeres politikai kommunikáció titkát – már ha van ilyen – nem csupán az USA-ban szeretnék tudni, a kérdés mindenkit foglalkoztat. Egy tény azonban biztos, az Y generáció számára a Facebook már az új tévé.

A Pew Research Center 2015 júniusában publikált tanulmánya szerint az USA-ban a politikai tájékozódás szempontjából a közösségi média, történetesen a Facebook a legfontosabb hírforrás az 1981 után született emberek számára.

Teljes cikk